foreo.pl Załóż darmowe forum

Jak wyleczyć?

Ogólna dyskusja o chorobie, przywitania, etc.

Jak wyleczyć?

Postprzez Gość 22 Sty 2010 01:27

Sposób na wyleczenie większości prokrastynatorów:

1. Wyrzuć komputer i konsolę do gier.
2. Ucz siÄ™ w bibliotece.
3. Pracuj w miejscu pracy.

(po prostu wykonuj czynności w miejscach do nich dostosowanych, w których nic nie będzie cie rozpraszać)

Skuteczność gwarantowana.

Zapewne po pewnym czasie stosowania się do tych zasad, będziesz mógł kupić komputer i konsolę.
Gość

Re: Jak wyleczyć?

Postprzez protopopow 04 Lut 2010 11:03

Hmmm, mija 5 rok od kiedy wyrzuciłem konsole, jeszcze ps2 a jak ostatnio u kolegi zagrałem w ps3 to pomyślałem że nigdy już sobie na to nie będę mógł pozwolić. Bo to taki wspaniały wypełniacz czasu, nawet na 10min przed autobusem do szkoły. Trochę mi bez niej lżej pracować ale jeśli mam być szczery to znalazłem już całe mnóstwo zastępników.
protopopow

Postprzez peete 09 Lut 2010 01:45

A co w razie gdy narzedziem pracy jest komputer i pracuje sie w domu?
programisci itd.
peete

Postprzez bash 15 Lut 2010 03:52

peete, 90% prokrastynatorów ma prawdopodobnie ten problem, dla wielu ludzi komputer jest nieodzownym narzędziem pracy z którego korzystają w domu, łącznie z dostępem do internetu w trakcie wykonywania "pracowych" czynności:P jednym słowem - ta rada jest mało przydatna;)
bash

Dołączenie: 02 Lut 2010 15:56

Postprzez kejw 15 Lut 2010 17:34

Wyrzucenie komputera mogłoby w dużej mierze pomóc i ułatwić zabranie się do pracy (nauki), tak że nie skończyłoby się jedynie na chęciach. No ale z drugiej strony bez komputera ciężko jest mieć dostęp do niektórych informacji. Na pewno jest to też dyskomfort, gdy musimy załatwić jakieś sprawy przez internet i nie mamy do tego bezpośredniego dostępu. Komputer i internet to na pewno przyjaciele prokrastynacji...
Awatar użytkownika
kejw

Dołączenie: 02 Lis 2009 23:10

Postprzez Vella 16 Lut 2010 11:16

Jak nie komputer to będzie coś innego. Chociażby książka. Wciąga tak, że trudno przerwać, i pochłania czas w ilościach zawrotnych.
W moich czasach szkolnych komputerów nie było, a moja prokrastynacja szalała. Rosła i się tuczyła...
Vella

Dołączenie: 21 Sty 2010 22:39

Postprzez Gość 22 Lut 2010 00:55

protopopow napisał(a):Hmmm, mija 5 rok od kiedy wyrzuciłem konsole, jeszcze ps2 a jak ostatnio u kolegi zagrałem w ps3 to pomyślałem że nigdy już sobie na to nie będę mógł pozwolić. Bo to taki wspaniały wypełniacz czasu, nawet na 10min przed autobusem do szkoły. Trochę mi bez niej lżej pracować ale jeśli mam być szczery to znalazłem już całe mnóstwo zastępników.

Napisz, jakie to zastępniki.
Myślę, że oprócz używek i hazardu, każdy inny będzie lepszy
Gość

Powróć do Jestem prokrastynatorem

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości